INGREDIENTS:
2 batang serai [racikkan] 1. Mesinkan bahan sambal dan gaulkan dengan daun kunyit. 2. Sumbatkan sambal kedalam/belakang ikan cencaru. 3. Panaskan minyak dan gorengkan ikan sehingga garing.. 4. Terbalikkan ikan supaya garing dikedua2 belah ikan tu. 5. Bila dah masak hidangkan dalam pinggan. 6. Hiaskan dengan salad dan limau kasturi supaya semasa makan boleh diperahkan limau untuk menambah perisa sambal dalam ikan. via Chef Nikman |
Ikan Cencaru Sumbat
-
Relevan atau tradisi, demokrasi Adat Perpatih?
NEGERI Sembilan adalah satu-satunya negeri yang mengamalkan dua sistem demokrasi iaitu Perlembagaan Persekutuan/Negeri dan satu lagi demokrasi Adat…
-
The problem with an ‘Islamic’ Kaamatan
MAY 10 — I see quite a lot of Sabahans being vocal in the recent furore over the Hidayah Centre Foundation Sabah (HCF Sabah) promoting an…
-
Finally they made it ...
I was browsing around the walls of friends on Facebook, when I spotted "2 days after 8 years of waiting." I quickly pull-off a response by…
- Post a new comment
- 0 comments
- Post a new comment
- 0 comments