kheru2006 (kheru2006) wrote,
kheru2006
kheru2006

2 is Spesial

Cerita ceriti, taik mata buat inti...

Nak di jadikan cerita.. ada la sorang kaya baru, asalnya di kampung saja..tapi disebabkan tanahnya kena projek hiway, jadi jutawan segera la dia.

Waktu dia susah dulu.. teringin sangat dia nak pi K.L, so lepas dah jadi kaya, tanpa membuang waktu, dia pun ke K.L laa.Pasai banyak duit, dia pun bawak la sorang body guard merangkap pembantu peribadi.

Di K.L, dia menginap di K.L International Hotel. Sampai di sana lebih kurang pukul 10:00 pagi… perut dia pun agak berkeroncong sikit la. Selepas check-in, dia bagi tau kat pembantu dia..

O.K.B (Orang Kaya Baru ) : “Mat…aku lapag ni , belikan aku mee yang spesial satu.”

Mat : “Oke Boss…tapi mee yang spesial tu macam mana Boss ?”

O.K.B : “Ishk..hang niii, mee yang spesial tuu..pakai telog dua biji laa..”

Mat : “Ooooo….siap Boss.”

Lepas tu ..makan la si O.K.B mee spesial tu. Mai time pukul 3:00 ptg, perut O.K.B tu
berkeroncong lagi. Lalu dia panggil pembantu dia tu..

O.K.B : “Mat..! Aku lapag nihh , pi beli nasi goreng spesial satu.”

Mat : “Nasi goreng spesial ..? Yang pakai telog dua tu Boss ..?”

O.K.B : “…waaaa , dah pandai dah hang Mat , no ?..cukup tau aku punya taste…”

Mat : “Mesti laa Bosss..bagi saya 10 minit saja Bosss…”

Lepas siap makan, O.K.B tu tertidur la sampai maghrib.. dia pun terbangun pasai air-cond sejuk sangat . Pasai dah tidog sepetang dah, dia pun susah la nak tidog lagi. Bergulung pi berguling mai, tak leh tidog juga.. air-cond pun sejuk gila… jadi @#@$#@^ pun dok “stand by” saja laa.. Tak tau nak buat macam mana ngan sejuk lagi, dia pun panggil pembantu dia lagi…

O.K.B : “Mattt !!!….”

Mat : “Yaaaa..Boss,”

O.K.B : “Mai sini sat…Mat : Ada apa Boss…?”

O.K.B : “Mat…@#@$#@ ^ aku minta laaa..(dgn nada berbisik ) Hang pi cari awek yang spesial kat aku sorang, yang spesial tau.”

Mat : “(sambil tergaru-garu kepala)..oke Boss !”

Si Mat ni mana la tau pasai awek-awek yang boleh “pakai” ni. Tapi, Boss punya pasai dia pun pi la cari jugak…. Sejam kemudian dia pun pi la hantar satu awek untuk Boss dia.

Mat ni pun standby la kat luar bilik, mana nak pi tau takut-takut pencegah maksiat mai.

Pas lima minit awek tu masuk dalam bilik Boss dia tiba-tiba dia dengar suara yang kuat dari dalam bilik..

O.K.B : “MATTTT !!!!…”

Mat : ” Ada apa Boss…”

O.K.B : “Pasai pa hang cari bapok kat akuuuuu..aku kan kata awek…?”

Mat : “Laaa…..Tadi Boss kata cari awek yang spesial ….Boss selalu kata yang spesial tu mesti telog dua…”

via 'nikman'
Subscribe

  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your reply will be screened

    Your IP address will be recorded 

    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments