August 27th, 2010

Jadikan Iktibar Di Bulan Mulia Ini ...

 *Ditulis semula penulis seperti yang diceritakan oleh En. Mohd Azman student Malaysia kat Jepun

Assalamualaikum. Nama saya Mohd Azman (bukan nama sebenar) dan saya sekarang sedang menuntut di salah sebuah universiti di negara matahari terbit, Jepun. Saya ingin berkongsi pengalaman saya dengan pembaca budiman sekalian dan diharap kisah ini dapat dijadikan iktibar pada masa hadapan.


Kisah ini berlaku di depan mata saya sendiri menyebabkan saya berasa insaf. Ada seorang budak Jepun bernama Tatsuo-kun(bukan nama sebenar)dan tinggal bersama-sama emaknya Maciko-san (juga bukan nama sebenar) di daerah Yamanashi. Dua beranak ini hanya tinggal berdua sahaja kerana bapa Tatsuo-kun telah meninggal dalam satu kemalangan jalanraya. Kerana keluarga ini hanya tinggal berdua saja maka hubungan di antara Tatsuo-kun dan ibunya Maciko-san amatlah rapat sekali. Apa yang dihajati Tatsuo-kun akan cuba dipenuhi oleh ibunya dan Tatsuo-kun pula membesar menjadi remaja yang bijak lalu membolehkan dia mendapat biasiswa dan memasuki Meiji University.

Ketika ini perangai Tatsuo-kun mula berubah dan selalu tidak menelefon atau pulang ke rumah ketika cuti meninggalkan emaknya kesunyian di rumah.Hendak dipendekkan cerita, Maciko-san telah mengambil keputusan untuk datang ke Tokyo untuk berjumpa dengan anak kesayangannya. Ketika itulah satu perkara yang menginsafkan saya berlaku.Ia terjadi DI DEPAN MATA saya sendiri. Tatsuo-kun baru saja keluar dari pintu universiti bersama rakan-rakannya ketika ibunya tiba dan memanggil namanya.Melihat keadaan ibunya yang berpakaian kampung membuatkan Tatsuo-kun berasa malu dengan rakan-rakannya yang rata-rata anak orang berada.

Tatsuo-kun dengan muka yang berang mendekati emaknya dan berkata(telah di ubah maksudnya ke dalam bahasa melayu),"Makcik ni silap orang la..". Saya berasa sedih dan terkejut ketika itu melihat Maciko-san dilayan sebegitu tetapi masih mampu mengawal air mata. Maciko-san memegang tangan anaknya dan merayu supaya anaknya tidak bercakap begitu tetapi Tatsuo-kun yang didorong perasaan malunya telah menolak emaknya ke arah jalan raya dan dilanggar kereta. Tetapi Maciko San kembali bangun setelah mendapat kuasa dari keluarga ultraman taro dan menyentap tubuh Tatsuo-kun bertalu-talu diatas jalan tar sehingga berkecai tanpa mendapat pertolongan raksaksa gorko yang memang kejam..

Saya berasa sungguh sedih dan cuba untuk menolong tetapi apakan daya kerana ianya berlaku di dalam televisyen rumah saya cuma. Lantas saya mengambil remote controller dan menukar ke siaran yang lain. Diharap para pembaca tidak berasa marah dan tertipu dengan kisah En.Mohd Azman tadi kerana penulis telah pun memukulnya sehingga muntah darah kerana membuat lawak dengan muka serius.


via Shida Rahman

Letter from scout camp...Be Prepared!!




toall1


 

The mother must be worried like mad. This is brilliant

Dear Mum,

Our Scoutmaster told us to write to our parents in case you saw the flood on TV and got worried. We are okay. Only one of our tents and 2 sleeping bags got washed away. Luckily, none of us got drowned because we were all up on the mountain looking for Adam when it happened.

Oh yes, please call Adam's mother and tell her he is okay. He can't write because of the cast. I got to ride in one of the search and rescue Jeeps. It was great. We never would have found Adam in the dark if it hadn't been for the lightning.

Scoutmaster Ted got mad at Adam for going on a hike alone without telling anyone. Adam said he did tell him, but it was during the fire so he probably didn't hear him. Did you know that if you put gas on a fire, the gas will blow up?

The wet wood didn't burn, but one of the tents did and also some of our clothes.
 
Matthew is going to look weird until his hair grows back.

We will be home on Saturday if Scoutmaster Ted gets the bus fixed. It wasn't his fault about the crash. The brakes worked okay when we left. Scoutmaster Ted said that with a bus that old, you have to expect something to break down; that's probably why he can't get insurance.

We think it's a super bus. He doesn't care if we get it dirty, and if it's hot, sometimes he lets us ride on the bumpers. It gets pretty hot with 45 people in a bus made for 24. He let us take turns riding in the trailer until the policeman stopped and talked to us.

Scoutmaster Ted is a neat guy. Don't worry, he is a good driver. In fact, he is teaching Horace how to drive on the mountain roads where there aren't any cops. All we ever see up there are huge logging trucks.

This morning all of the guys were diving off the rocks and swimming out to the rapids. Scoutmaster Ted wouldn't let me because I can't swim, and Adam was afraid he would sink because of his cast (it's concrete because we didn't have any plaster), so he let us take the canoe out. It was great. You can still see some of the trees under the water from the flood.

Scoutmaster Ted isn't crabby like some scoutmasters. He didn't even get mad about the life jackets. He has to spend a lot of time working on the bus so we are trying not to cause him any trouble.
Guess what? We have all passed our first aid merit badges. When Andrew dived into the lake and cut his arm, we all got to see how a tourniquet works.

Steve and I threw up, but Scoutmaster Ted said it was probably just food poisoning from the left-over chicken. He said they got sick that way with food they ate in prison. I'm so glad he got out and became our scoutmaster. He said he sure figured out how to get things done better while he was doing his time. By the way, what is a pedal-file?

I have to go now. We are going to town to post our letters and buy some more beer and ammo. Don't worry about anything. We are fine and tonight it's my turn to sleep in the Scoutmaster's tent.


via Shida Rahman



Clorox vs Peroxide

 Clorox vs Peroxide VERY interesting and inexpensive.

This was written by Becky Ransey of Indiana (a doctor's Wife), and I want to share it with you.

She was over recently for coffee and smelled the bleach I was using to clean my toilet and counter tops. This is what she told me.

'I would like to tell you of the benefits of that Plain little ole bottle of 3% peroxide you can get for under $1.00 at any drug store. What does bleach cost?

My husband has been in the medical field for over 36 years, And most doctors don't tell you about peroxide. Have you Ever smelled bleach in a doctor's office? NO!!!

Why? because it smells, and it is not healthy! Ask the nurses who work in the doctor's offices, and ask them if they use bleach at home. They are wiser and know better!

Did you also know bleach was invented in the late 40's?
It's chlorine, folks! And it was used to kill our Troops.

Peroxide was invented during WWI in the 20's. It was used to save and help cleanse the needs of our troops and hospitals.


Please think about this:

1. Take one cap full (the little white cap that comes with the bottle) and hold in your mouth for 10 minutes daily, then spit it out. (I do it when I bathe.) No more canker sores, and your teeth will be whiter without expensive pastes. Use it instead of mouthwash.

2. Let your toothbrushes soak in a cup of peroxide to keep them free of germs.

3. Clean your counters and table tops with peroxide to kill germs and leave a fresh smell. Simply put a little on your dishrag when you wipe, or spray it on the counters.

4 . After rinsing off your wooden cutting board, pour peroxide on it to kill salmonella and other bacteria.

5. I had fungus on my feet for years until I sprayed a 50/50 mixture of peroxide and water on them (especially the toes) every night and let dry.

6. Soak any infections or cuts in 3% peroxide for five to ten minutes several times a day. My husband has seen gangrene that would not heal with any medicine but was healed by soaking in peroxide.

7. Fill a spray bottle with a 50/50 mixture of peroxide and Water and keep it in every bathroom to disinfect without Harming your septic system like bleach or most other Disinfectants will.

8. Tilt your head back and spray into nostrils with your 50/50 mixture whenever you have a col d, plugged sinus. It will bubble and help to kill the bacteria. Hold for a few minutes, and then blow your nose into a tissue.

9. If you have a terrible toothache and cannot get to a dentist righ t away, put a capful of 3% peroxide into your mouth and hold it for ten minutes several times a day. The pain will lessen greatly.

10. And of course, if you like a natural look to your hair, spray the 50/50 solution on your wet hair after a shower and comb it through. You will not have the peroxide-burnt blonde hair like the hair dye packages but more natural highlights if your hair is a light brown, reddish, or dirty blonde. It also lightens gradually, so it's not a drastic change.

11. Put half a bottle of peroxide in your bath to help get rid of boils, fungus, or other skin infections.

12. You can also add a cup of peroxide instead of bleach to a load of whites in your laundry to whiten them. If there is blood on clothing, pour it directly on the soiled spot. Let it sit for a minute, then rub it and rinse with col d water. Repeat if necessary.

13. I use peroxide to clean my mirrors. There is no smearing, which is why I love it so much for th is.

14. Another place it's great is in the bathroom, if someone has been careless & has peed on the floor around the toilet & it's begun to smell of urine. Just put some peroxide in a spray bottle & spray. In the blink of any eye all the smell will be gone & the bacteria eliminated!

I could go on and on. It is a little brown bottle no home should be without! With prices of most necessities rising, I'm glad there's a way to save tons of money in such a simple, healthy manner! ' This information really woke me up. I hope you gain something from it, too.


Pass it on! Clorox vs peroxide VERY interesting and inexpensive.


via nor a ismail

Alejandro by Lady Gaga ~ Awas




Ketahui disebalik lagu Alejandro by Lady Gaga

 
Sekadar berkongsi sebuah artikel yg sy terima di emel dr seorang rakan... credit kepada penulis asal yg sy tak dapat pastikan siapa, moga kita beroleh manfaat

Pesanan to Alejandro.... Baca sampai akhir...

Assalamualaikum.. Semoga apa yang nak saya sampaikan harini dapat memberi sedikit manfaat kepada semua khususnya kepada peminat peminat cik Gaga ni. Insya-Allah.. Baru-baru ni terdetik nak menyiasat perkembangan baru cik Gaga yang saya sudah tahu tentang dia dan illuminati. Rupanya video untuk lagu Alejandro iaitu lagu baru dia dah release. Banyak kontroversi tentang video ni. Time nak tengok tu macam ragu-ragu jugak .Yelah vid cik Gaga ni saya sudah sedia maklum banyak unsur-unsur lucah..Tapi oleh sebab nak mengkaji apa yang ada dalam vid dia kali ni jadi saya play jugak vid dia. Jadi seperti yang disangka. Banyak benda yang dapat dilihat dalam video yang membuktikan yang dia memang Illuminati puppet. Ramai lagi artis Hollywood pun sama tapi dia yang paling berpengaruh so far ..

Video yang mencapai lebih dari 20 juta viewer kali ni lebih berani dan mengandungi banyak simbolik. Saya akan cuba explain dari apa yang saya dah dapat di satu web. Rasanya ramai jugak yang dah tahu cik Gaga adalah salah satu artis dibawah naungan illuminati. Bagi mereka yang tak tahu apa itu illuminati boleh lah keweb ni http://mistisfiles.blogspot.com/ and tengok dekat belah kanan cari Jentera Fitnah Al-Masih Ad-Dajjal ..Ada complete explanation tentang Illuminati and Freemason juga Lepas dah faham boleh teruskan baca apa yang nak saya explain lepas ni ..

Dalam video terbaru dia .Ada sesuatu yang cuba disampaikan .Ada jalan cerita yang tersembunyi disebalik lagu yang dinyanyikan .Kalau hanya dengar lagu ,mungkin tak banyak yang kita boleh tahu .Kita akan mula analisa dari permulaan video lagu Alejandro – Lady Gaga hingga habis. Ini adalah jalan cerita berdasarkan video. Jangan hanya baca buka mata tapi baca buka minda.



 Video dimulakan dengan laki-laki membuat beberapa formasi danbeberapa dari mereka kepala mereka ditutup dengan sarung, mungkinmengisyaratkan bahawa itu adalah orang-orang tahanan dari beberapa macam. Salahsatu laki-laki adalah dalam bentuk piramid sementara yang lain memeganghexagram sebagai tahanan berbaris. 


 "I know that we are young.And I know you may love me. But I just can't be with you like this anymore, Alejandro."

 

Selepas tu diteruskan dengan proses pemakaman .Perarakan membawa keranda yang kita dapat nampak Cik Gaga kat depan tu mengenakan jubah hitam danmembawa Sacred Heart (Hati Kudus) .Sacred Heart ni adalah pendarahan hati Tuhan untuk umat manusia (dalam kepercayaan kristian). Kenapa kata Sacred Heart? Tengok gambar bawah.. Hati yang Lady Gaga pegang tu ada bukan hatibiasa biasatapi ada paku dan dawai yang di lilit-lilit (simbolik) yang samamacam Sacred Heart of Jesus (merujuk kepada hati Jesus).. Google untuk baca lebih lagi ..
 

 But I just can't be with you like this anymore, Alejandro. Siapa Alejandro? Seorang lelaki yang dia tak boleh bersama ke? And then dia curang dengan Roberto dan Fernando? (berdasarkan lirik). Jawapan nya tak ..Alejandro bukan seorang lelaki. Kalau dengar lagu tanpa tengok video mungkin takkan faham . Gambaran video ni mengatakan bahawa Alejandro mungkin membawa maksud sesuatu yang lebih dalam.. Jadi kalau bukan manusia. Apa dan siapa Alejandro?
 

 Kemudian Gaga ni dipaparkan dalam kedudukan berkuasa, memakai mahkota hitam sambil melihat tahanan melakukan persembahan untuknya. Gaga kemudian mengalihkan satu goggle. Sekaligus mempamerkan simbol illuminati - TheAll-Seeing Eye (bukan sekali tapi banyak kali) untuk mendedahkan sifat sejati dari kekuatannya.

 

 Selepas itu ada sebuah adegan simbolik lagi, seorang tentera dipaparkan dipasang ke string, seperti boneka. Yang jelas menunjukkan yang ada seseorang 'control' dia. Atau senang kita guna istilah dia adalah 'mind-control slave' .Dia tidak boleh mengawal pergerakan sendiri.. Dan memegang senjata di kemaluannya. Wajah dia nampak kosong, nampak bingung betul-betul seperti seorang hamba yang di-control segala pergerakannya - oleh Gaga si illuminatist tak guna.

 

 Dalam adegan selanjutnya, Gaga sedang berbaring, memakai red latex suit yang untuk biarawati tu (Kristian) dan memegang tasbih .Okay jadi boleh nampak kan ..Waktu scene ni gaga pandang ke langit dan menyanyi part :"Stop,please, just let me go, Alejandro" .Sebaik saja diasebut "Alejandro" Gaga mengangkat dua tangannya kelangit. Jadi dalam ni kita boleh nampak dengan jelas nampak yang Alejandro merujuk kepada tuhan bukan manusia.

 

"She hides true love En su bolsillo. She's got a halo 'round her finger, Around you."

Maksud lirik ni pulak .A halo' bermaksud ia dianggap "suci"(holy). Around her finger(cincin kawin) merupakan penyatuan Gaga dengan tuhan melalui agama, tapi dia sekarang malu dengan pernikahan ini kerana suaminya telah mati. Jadi dia menyembunyikan cincin itu di bolsillo nya, bolsillo dalam Sepanyol yang bermaksud poket dan mula menyalahkan tuhan..

 

 (Mata Satu yang kita tahu simbolik kepada Illuminati)

 Saya kata paderi syaitan sebab tengok jelah jubah Gaga di atas.. Ada banyak sangat simbol salib terbalik .Ni menunjukkan bahasa simbol yang membawa maksud yang jelas .Kita tahu salib adalah simbol keimanan bagiagama Kristian kerana mewakili pengorbanan Jesus & kebangkitan. Dalam Kristian, salib terbalik dikenali sebagai "Cross Of St.Peter", untukmenghormati Simon Peter yang diminta untuk disalibkan terbalik kerana dia merasa tidak sesuai untuk dihukum mati dalam hal yang sama seperti Kristian lain. Tapi dalam kalangan bukan-Kristian, salib terbalik merupakan simbol penyelewengan dan sesuatu yang membawa kuasa negatif kerana simbol terbalik selalu ditemui dalam ilmu hitam dan Satanisme iaitu pemujaan syaitan..
 

 Salib terbalik dan pentagram terbalik adalah simbol yang selalu digunakan untuk berhubung dengan syaitan .Untuk memuja dan menyeru syaitan ..

 

 

 

 


 Waktu ni lirik ni yang dinyanyikan menunjukkan gaga tidak mahu diganggu oleh tuhan.Dont bother me, Dont bother me,Alejandro (merujuk kepada tuhan)

 Sebaik sahaja lepas tu menunjukkan Gaga memasukkan tasbih kedalam mulutnya . Tasbih adalah serangkaian manik-manik yang digunakandalam tradisi Katolik untuk berdoa dan meditasi. Dalam Islam sendiri ada tasbih.. Jadi dengan menelan tasbih, Gaga menggabungkan dalam dirinya simbol ketaatan dalam agama dan juga bermaksud cara Gaga untuk mendapatkan Ketuhanan dengan cara sendiri. Dia ingin mencapai keilahian dengan satu cara sendiri. Itu adalah prinsip aktif Lucifer .Jelas menunjukkan yang Gaga bukan menyembah tuhan tetapi Lucifer..

 I'm not your babe I'm not your babe, Fernando. Waktumenyebut perkataan Fernando, Gaga membuat simbol tangan macam tu(yang jelas merujuk kepada Jesus) .Itu adalah tanda berkat bagi ajaranKristian, Katolik kepada mereka yang dianggap Suci. Jangan lah ingat Gaga tubuat simbol tu suka-suka .Sebab semua simbol membawa makna yang tersendiri.Kita yang kena solve apa makna dia..

 
Dapat tengok kan kat belakang Gaga ada salib ..Gagadah menghina kristian cukup banyak dalam video dia .Gaga menyanyisambil memandang keatas dan kemudian dia mengulang-ulang lirik :

 

 Dan di akhir video ...Ditunjukkan Gaga dilampirkan bersama strings ..Pada mulanya Gaga control lelaki tu dan akhir video ditunjukkan Gaga pula di-control ..Oleh siapa ? Fikir-fikirkan lah siapa yang control cik Gaga ni .Siapa dalang disebalik semua ni ?Siapa ketua ?Anda mampu cari jawapan nya kan? Insya-Allah pasti ..

 Sebagaimana disebutkan di atas, video Alejandro sangat kompleks dan simbolik, dan sesuai untuk multitafsir. Boleh jadi macam-macam.. bergantung pada pengetahuan si pemerhati dan sudut pandangan masing-masing. Namun demikian, rasanya bahagian-bahagian video Alejandro dalam ni jelas and tak perlu banyak teka tekimacam video Telephone dan Bad Romancae. Jadi apa yang gaga nak cuba sampaikan dari video nya? Dalam ni gaga menolak iman Kristian oleh mengotori simbol dan menunjukkan yang ada satu kuasa spirituallain. Hmm lepas ni apa ? Menghina Al-Quran dan Islam? Nauzubillah jauh-jauhkan la ya Allah ...
 

 Cik Gaga ni membawa bersamanya semua agenda illuminati dan taktahu la macam mana ramai yang boleh terpukaudengan dia . Namun saya yakin dah ada banyak peminat dia yang mula ragu-ragudengan diri Gaga ,tindakan nya dalam setiap video. tapi masih tidak boleh berhentimendengarkannya. Ingin saya katakan kat sini ,berhentilah mendengar lagu Gaga.Tidak mustahil nanti dia akan cuba menyelitkan lirik yang akan menyebutLa-la-la Allah .(Tiada Allah) .Dan kita sebagai manusia sentiasa lalai.Tanpa iman mungkin kita akan menyanyikan lirik tersebut (dengan alasan iahanya lagu) dan pada saat itu ,apa akan jadi ? Ya Allah ,lindungi lah kamidari tipu daya syaitan dan sekutu nya.. Amin ya rabbalalamin.

 

 

Sumber asal: vigilant citizen :)

 

Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya"(Al-Isra' 17:36)

 

------------------------------------------------------------------------------------

Credit kepada penulis asal yg sy tak dapat pastikan siapa, moga kita beroleh manfaat..

 

Sekrgnya ada kelapangan sila klik http://www.youtube.com/watch?v=YaqybvymYIE&feature=related (English Version)

 

atau http://www.youtube.com/watch?v=ixhZfl1jFcs (Versi Melayu).. anda lebih faham dgn konsep yg disebutkan diatas..Harap maklum

 

Waalahualam

via Ct Radhiah Shamsudin