kheru2006 (kheru2006) wrote,
kheru2006
kheru2006

Lalat lebih mengetahui


Jika anda prihatin sila sebarkan maklumat ini terutamanya bagi orang Islam. (Ini adalah maklumat penting yang perlu disebarkan khususnya pada semua umat Islam.)

Tidak
dapat dinafikan bahawa sebahagian besar ikan-ikan yang Kita makan setiap Hari adalah diimport dari negara Thai. Setelah ditangkap oleh perusahan para nelayan di sana, ikan-ikan itu dimasukan ke dalam kontena dan ditimbus dengan ketulan-ketulan air batu supaya ianya boleh bertahan lama sepanjang perjalanan ke Malaysia & Singapura.

 Perjalanan biasanya mengambil masa selama 6 atau 7 jam dan masa itu Ikan-ikan tersebut tiba di Malaysia dan Singapura dengan keadaan lesu dan kurang segar. Untuk mengelakkan berlakunya perkara ini pihak pengusaha perikanan di negara Thai kini menggunakan teknik baru.Tahu kah anda semua apa teknik baru yang digunakan itu?

Sebelum dieksport.. Semua ikan-ikan direndam dulu di dalam air yang dicampur dengan kimia bernama FORMALIN. Ini adala bertujuan supaya ikan-ikan yang dieksport itu boleh bertahan jauh lebih lama dan kelihatan masih 'fresh', keras dan segar bila sampai ke distinasinya.

Tahu kah anda semua... Apa itu kimia bernama FORMALIN? 

FORMALIN merupakan sejenis kimia yang disuntik ke dalam mayat supaya ianya boleh bertahan lama. Bahasa inggeris 'embalm'.

Mayat-mayat insan Islam diharamkan disuntik dengan kimia ini. Sekarang tanpa disedari, ikan-ikan yang kita makan hari-hari mengandungi kimia itu. Apa hukumnya pulak kalau kita beli ikan di pasar?

Ada caranya untuk kita mengesan. Kalau ikan-ikan itu TIDAK dihinggapi lalat, bermakna ikan-ikan itu telah direndam dengan kimia Formalin...
 

Kerana, lalat lebih mengetahui.....

 

forwarded by : Lina M A linaipoh@gmail.com

 


Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments