kheru2006 (kheru2006) wrote,
kheru2006
kheru2006

ADUN Bukit Besi keluar UMNO, jadi wakil Bebas capo dengang Adong Kijal dang Ajil

KUALA TERENGGANU 13 Mei - Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Besi, Roslee Daud mengisytiharkan keluar daripada UMNO dan bertindak sebagai wakil rakyat Bebas.

Roslee yang juga Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan Luar Bandar, Usahawan, Koperasi dan Kepenggunaan negeri dalam salinan surat bertarikh 13 Mei yang dihantar kepada Bernama pagi ini berkata: “Dimaklumkan bahawa saya dengan ini meletakkan jawatan saya dalam parti berkuat kuasa serta merta."

Awal hari ini, bekas Menteri Besar Terengganu dan ADUN Kijal, Datuk Seri Ahmad Said dan ADUN Ajil, Ghazali Taib juga mengisytiharkan keluar daripada UMNO dan menjadi wakil rakyat Bebas, masing-masing bagi DUN kawasan Kijal dan Ajil.

Surat Roslee dihantar kepada Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan salinan kepada speaker Dewan Undangan Negeri Terengganu.

Semalam Ahmad meletak jawatan sebagai Menteri Besar Terengganu.

Dengan keputusan Roslee menyertai Ahmad dan Ghazali sebagai wakil Bebas, Barisan Nasional kini mempunyai 14 kerusi DUN diikuti Pas (14), Parti Keadilan Rakyat (satu). - Bernama


Sempena Hari Wesak dan 13 Mei 2014 ~ Tepat laing pong bersiap sedie gok ...


pilihan_perlis

Utusan Politik 20140513
Tags: mrsmpc73, politik
Subscribe

 • Post a new comment

  Error

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments